Din personliga integritet är viktig för oss. Dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) innehåller regler om hur vi får behandla dina personuppgifter.

Förordningen stärker våra skyldigheter att som företag skydda dina personuppgifter och handlar om hur du som medborgare inom EU ska få mer kontroll över dina personliga uppgifter.

GDPR säger bland annat att:

  • vi ska informera dig om att vi lagrar dina personuppgifter, och att vi, MaxatOnline.se, ansvarar för dina uppgifter,
  • du ska godkänna att vi lagrar dina personuppgifter (de uppgifter som är nödvändiga för vår verksamhet),
  • vi ska redovisa vilka uppgifter som samlas in och vad vi ska använda dem till,
  • vi ska informera om hur länge vi tänker spara uppgifterna,
  • om vi har angett samtycke som rättslig grund har du alltid har rätt att dra tillbaka ditt samtycke,
  • vi är skyldiga att rätta felaktiga, ofullständiga eller missvisande uppgifter,
  • vi ska kunna visa upp vilka uppgifter vi sparat om dig så att du kan kontrollera vad som finns registrerat,
  • vi inte ska ge dina uppgifter till något annat företag,
  • vi ska informera dig om dataintrångsbrott,
  • du som kund ska kunna ”bli glömd” av oss på ett snabbt och effektivt sätt, dvs att vi inom en viss tid tar bort alla dina uppgifter.

Kakor (cookies) och Google Analytics

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1kb) som sparas på din dator och lagrar information. Cookies används bl.a för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, sk. session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookien mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information.

Bl.a om vad du har lagt i din kundvagn, eller om du är inloggad på vår site.

Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies.

Session cookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats kommer webbplatsen inte att fungera tillfredställande.

Du kan alltid ändra dina inställningar gällande kakor och deaktivera dem genom din webbläsare. Då kommer vissa funktioner inte längre att vara tillgängliga när webbsidan används.

Läs mer om kakor hos Post- och Telestyrelsen »

Vi använder Google Analytics som möjliggör analys av användningssättet på Internet.

Det fungerar så att när du använder webbplatsen samlas information in via kakor. Denna information skickas vidare till Google och deras dataservrar i USA.

Google kan sedan nyttja de här uppgifterna för att analysera ditt (anonyma) användningssätt, skicka användningsrapporter till oss och utföra andra tjänster gällande nyttjandet av webbsidan.

Google kommer inte att använda uppgifterna på annat sätt.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

För att förhindra att dina uppgifter registreras (inkl. IP-adress) med hjälp av kakor kan du använda verktyg på följande: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en »

Mer information om Google Analytics och dataskydd: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en resp. http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html »

Vi loggar inte din IP-adress på annat sätt.

Uppgifter som sparas/kan sparas hos MaxatOnline.se

  • Kakor (cookies): Avänds för att förbättra användarupplevelsen, webbstatistik och för att förbättra webbplatsen.
  • Uppgifter som du lämnar i samband med beställning: För att kunna behandla och följa upp din beställning samt följa svensk lagstiftning gällande redovisning sparar vi de uppgifter som står i din beställning. Bokföringsskyldigheten som anges i bokföringslagen säger att vi måste spara vår redovisning i sju år. Därefter tas den bort.
  • Uppgifter som du lämnar i samband med att du registrerar ett kundkonto: Kundkontot används för att underlätta för dig och för oss att följa din beställning, se statistik, se vad du handlat tidigare med mera. OBS! Att registrera ett kundkonto är helt frivilligt och du kan handla på maxatonline.se utan ett kundkonto.
  • Information som du lämnar via kontaktformulär: Denna information sparas så länge som vi behöver för att kunna besvara din fråga/kommentar.

Personuppgiftspolicy

De personuppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke.

Vi använder enbart information för att kunna ge dig en bra service.

Ta bort och se uppgifter

  • Du kan när som helst ta tillbaka ett samtycke om någon åtgärd från vår sida.
  • Du kan när som helst be om att dina uppgifter tas bort.
  • Du kan när som helst be om att få se vilka uppgifter vi sparat om dig.

Personuppgiftsansvarig

MaxatOnline.se
Box 3045
145 03 Norsborg

Läs mer

Läs mer om GDPR »

Läs mer om EUs Dataskydd »